Alle zuipspellen → Bieden

10 Pakjes Premium Speelkaarten

Koop nu voor slechts €10,17

Bieden is een erg leuk, maar redelijk onbekend drankspel. Het spel wordt in een rondje gespeeld. Om te Bieden heb je nodig: Bier of andere drank, een dobbelsteen en eventueel een trechter (niet noodzakelijk, maar maakt het spel wel veel leuker!).

Spelregels
Je speelt Bieden steeds tegen de speler die direct naast je zit. Hierdoor zullen er momenten zijn waarop je zult moeten wachten op de duels van de andere spelers. Maar aangezien het erg leuk is om de strijd tussen de andere spelers te zien, is dit zeker niet erg!


De strijd
De strijd werkt als volgt. De speler die aan de beurt is gooit met de dobbelsteen en zorgt ervoor dat alleen hij of zij het aantal gegooide ogen ziet. Aan de hand hiervan zet de speler een bod in. Dit mag verschillen van één slok tot een heel flesje (oftewel 10 slokken). Wanneer er een heel flesje wordt ingezet kun je gebruik maken van de trechter. De speler die naast je zit (met de klok mee gezien) heeft nu drie opties:

Hij gaat het duel aan voor het aantal geboden slokken. Dit betekent dat hij hoger moet gooien dan de ander net heeft gedaan. De speler die het laagste aantal ogen gooit moet de geboden slokken drinken. Als beide spelers hetzelfde gooien, moeten ze allebei de helft van de inzet drinken.

Hij geeft op en moet de helft van de geboden slokken drinken. Uiteraard wordt dit naar boven afgerond. Was de inzet bijvoorbeeld 5 slokken, dan moet een speler die opgeeft 3 slokken drinken.


Hij biedt hoger dan het oorspronkelijke bod. Dit kun je doen als je denkt dat de speler die het eerste bod deed gewoon loopt te bluffen. Nu moet de speler die het oorspronkelijke bod deed beslissen of hij meegaat met de raise of niet. Doet deze speler dat niet, dan moet hij de helft van de raise drinken. Gaat de speler wel mee, dan wordt het duel weer uitgevochten. De speler die de raise heeft gedaan gooit met de dobbelsteen. De speler die het laagst gooit moet de verhoogde inzet drinken.

Het leuke van dit drankspel is ook dat het eigenlijk helemaal geen einde heeft. Je kunt dus net zolang door gaan tot het bier op is! (of tot één van de spelers ligt te kotsen op de WC)

Reacties