Alle zuipspellen → Bierpong

10 Pakjes Premium Speelkaarten

Koop nu voor slechts €10,17

Bierpong (in het Engels Beer Pong) is van oorsprong een Amerikaans drankspel en wordt gespeeld in teams van tenminste één persoon. Het spel is vooral erg populair onder Amerikaanse College studenten Het doel van Bierpong is om een balletje over tafel in één van de bekers van de tegenstanders te gooien. Lukt dit, dan moet de speler van het andere team die op dat moment aan de beurt is deze beker leeg drinken. Het team dat als eerste alle bekers van de tegenstander heeft geraakt, wint het spel.

De spelregels
Bierpong begint met het verdelen van alle spelers in twee even grote teams. Vervolgens wordt het speelveld opgebouwd. Aan beide kanten van de tafel worden 10 bekers neergezet, bijvoorbeeld in de vorm van een 4-3-2-1 piramide. Gebruik bij voorkeur American Red Cups, aangezien deze een stuk steviger en ook groter zijn dan normale bekers. Alle bekers worden gevuld met een drank naar keuze. Meestal wordt bier gebruikt, maar met sterke drank of mixdrank is het spel ook prima te spelen.


Nu kan het spel Bierpong beginnen. De teams proberen om de beurt een pingpongbal in één van de bekers van het andere team te gooien. Lukt dit, dan moet iemand van het team de beker leegdrinken. Per beurt mag een team twee keer gooien. Wissel elkaar elke beurt af, zodat iedereen aan de beurt komt.

Bierpong is afgelopen als alle bekers van een team leeg zijn. Dit team is de verliezer, en moet als straf ook alle bekers van de winnaars leegdrinken.

Reacties