Alle zuipspellen → Cirkel der doden

10 Pakjes Premium Speelkaarten

Koop nu voor slechts €10,17

Het drankspel cirkel der doden (ook wel circle of death genoemd) is een drankspel dat niet zoveel mensen kennen. Desondanks is het een geniaal spelletje, dat gegarandeerd staat voor een mooie avond. Voor cirkel der doden heb je nodig: een pakje kaarten en bier.

De spelregels
Zet midden op tafel een bierglas neer, en vul het met bier. Zorg ervoor dat alle kaarten geschud zijn voordat je aan het spel begint. Leg vervolgens alle kaarten met de dichte kant omhoog in een cirkel om het bierglas heen. Zorg ervoor dat de cirkel niet onderbroken wordt, en dat de kaarten goed over de cirkel verdeeld zijn.


Om de beurt pakken alle spelers nu een kaart uit de cirkel. Het doel van het spel is om ervoor te zorgen dat de cirkel niet onderbroken wordt. Bij het pakken van een kaart mag je maar één kaart aanraken. Eerst een andere kaart verschuiven mag dus niet!

Bij elke kaart hoort een bepaalde opdracht. De speler die de kaart heeft getrokken voert deze opdracht uit. De opdrachten die bij de kaarten horen zijn:
- 2: Zelf drinken
- 3: Wijs iemand anders aan die moet drinken
- 4: Alle vrouwen in het spel moeten drinken
- 5: Alle mannen in het spel moeten drinken
- 6: Iedereen moet drinken
- 7: Juffen (Om de beurt gaan de spelers tellen. De speler die aan de beurt is begint en zegt "1", de speler daarna "2", enzovoort. Alleen de getallen waar 7 of een veelvoud van 7 in voorkomen mogen niet genoemd worden. In plaats van deze getallen mag een willekeurig woord gezegd worden. Een voorbeeld van een tafelreeks is dus bijvoorbeeld: 1, 2, 3, 4, 5, 6, bosneger, 8, 9, 10, 11, 12, 13, droplul, 15, 16, omaseks, 18, 19, ... De eerste speler die een fout maakt moet twee atjes of slokken nemen.)
- 8: Wijs een speler aan als drinkmaatje (als één van jullie vanaf nu moet drinken moeten jullie allebei drinken)
- 9: Verzin een woord. Alle spelers moeten hierop rijmen. De eerste speler die niks weet of iets dubbel noemt moet drinken.


- 10: Dit kan worden vergeleken met het spel ezelen. Een speler die een 10 krijgt neemt de kaart bij zich. Op een willekeurig moment mag hij of zij de kaart om draaien en een zelfgekozen gekke beweging maken, bijvoorbeeld: je vinger in je neus steken. De speler die de beweging als laatste nadoet moet één atje nemen.
- Boer: Verzin een regel. Vanaf nu moet iedere speler zich aan deze regel houden. De regel blijft bestaan tot het eind van het spel.
- Vrouw: Als je deze kaart krijg mag niemand jouw vragen meer beantwoorden. Reageert iemand wel op een vraag van jou, dan moet deze persoon drinken. - Koning: De speler die een koning trekt, is vanaf dat moment de koning. Iedereen die een atje moet nemen, moet verplicht "op koning..", en dan de naam van de huidige koning, roepen. Doet de speler dit niet, dan moet hij of zij het dubbele drinken. En wanneer de speler opnieuw vergeet de koning te noemen het driedubbele.
- Aas: het bekende waterval. Alle spelers beginnen te drinken. Je mag pas stoppen met drinken als de speler voor jou ook gestopt is (de speler die de aas trok mag natuurlijk wel stoppen).

Na de opdracht uitgevoerd te hebben leg je je kaart op het bierglas. Hierbij moet je ervoor zorgen dat tenminste één hoek van je kaart uitsteekt naast alle andere kaarten die al op het glas liggen.

Het spel cirkel der doden kan op twee manieren aflopen: - De cirkel om het glas wordt verbroken. De speler die de cirkel verbroken heeft moet de drank in het glas op tafel drinken.
- De kaarten die op het glas liggen vallen eraf. De speler die de val heeft veroorzaakt moet de drank in het glas atten.

Reacties