Alle zuipspellen → Driemannen

10 Pakjes Premium Speelkaarten

Koop nu voor slechts €10,17

Driemannen is een leuk maar erg simpel drankspel om erg dronken te worden van het bier of andere drank! Het spel is geschikt voor elke hoeveelheid spelers. Alles wat je nodig hebt zijn twee dobbelstenen en evenveel glazen als dat er spelers zijn.

Spelregels
Om de beurt mag elke speler met de dobbelstenen gooien. Daarna volgt een bepaalde actie, afhankelijk van het gegooide aantal ogen. De hoeveelheid die je moet drinken wordt altijd in slokken of shotjes aangegeven.


3 totaal:
De speler die in totaal 3 ogen gooit (dus 1-2), is vanaf dat moment de zogenaamde drieman. Zolang een speler de drieman is, moet deze altijd drinken wanneer er een 3 wordt gegooid (bijvoorbeeld 3-5, of 3-3). Wanneer een andere speler 3 ogen gooit, is vanaf nu hij of zij de drieman.

Dubbel:
Wanneer een speler twee dezelfde getallen gooit (zoals 2-2 of 5-5), mag deze speler het gegooide getal in slokken uitdelen aan de andere spelers. Hoe je de slokken verdeelt, mag de speler zelf beslissen.

8 totaal:
Bij een totaal van 8 ogen (bijvoorbeeld 2-6) wordt er door deze speler een regel verzonnen. Deze regel mag echt alles zijn. Een paar voorbeelden: 'Je mag geen JA of NEE meer zeggen', of 'je moet je vinger in je neus steken terwijl je moet drinken'. Bij het overtreden of vergeten van een regel moet de speler drinken, totdat hij of zij het wel goed doet.

11 totaal:
Wanneer er 11 ogen worden gegooid (5-6) mag de speler &eamp;&eamp;n van de verzonnen regels afschaffen. Als er nog geen regels bestaan, mag de speler juist een regel verzinnen.


Het is tijdens het hele spel verboden om de dobbelstenen van iemand aan te pakken, voordat deze op tafel neergelegd zijn. Doe je dit toch, dan moet je drinken!

Reacties