Alle zuipspellen → Kaartje blazen

10 Pakjes Premium Speelkaarten

Koop nu voor slechts €10,17

Kaartje blazen is één van de meeste bekende drankspellen. Het is inmiddels een echte klassieker, maar is daarom zeker niet minder leuk om te spelen. Wat je nodig hebt om het spel te spelen: een pak kaarten en een glas. Het meest geschikt is een wat zwaarder glas.


De spelregels
Kaartje blazen kun je het beste met wat sterkere drank spelen in plaats van bier, aangezien je dan echt in shotjes kunt drinken. Schenk de hoeveelheid drank waar je om gaat spelen in het glas en zet dit glas in het midden van de tafel. Vervolgens leg je het pak kaarten in zijn geheel op het glas. Welke kant van de kaarten boven ligt maakt niet uit.

Nu is de bedoeling dat je een deel van de kaarten van het glas af krijgt door er vanaf de zijkant zacht tegenaan te blazen. Blaas je echter alle kaarten van het glas af, dan moet je drinken. Je moet dus proberen zoveel mogelijk kaarten van het glas te blazen, maar er wel minstens één op laten liggen. Je zult merken dat dit een stuk moeilijker is dan het klinkt!


De speler die de laatste kaart van het glas blaast, moet het glas in één slok leegdrinken. Vervolgens wordt het glas opnieuw gevuld en worden de kaarten er weer op gelegd. De verliezer mag nu de volgende ronde beginnen.

Reacties