Alle zuipspellen → Mexxen

10 Pakjes Premium Speelkaarten

Koop nu voor slechts €10,17

Voor Mexxen heb je alleen twee dobbelstenen en een grote hoeveelheid bier of andere drank nodig. Het is een leuk en snel spel, dat je makkelijk in de kroeg of op het terras kunt spelen.

De spelregels
Een speler naar keuze begint met gooien. Hij mag in principe drie keer gooien. Het doel van het spel is om na de derde worp een zo goed mogelijke score neer te zetten. Na een worp bereken je de score als volgt:
- Zet het hoogste getal voorop. Gooi je bijvoorbeeld 6 en 3, dan wordt jouw score 63.
- Gooi je twee dezelfde getallen, dan wordt je score het gegooide getal x 100. Een 2 en een 2 is bijvoorbeeld 200 waard
- Als je een 2 en een 1 gooit (ook wel een mexx genoemd), wordt de drankinzet verdubbeld. Dit is de beste worp die er is, en de kans dat jij nog verliest is erg klein.

Wanneer een speler een 1 of een 2 gooit, mag hij deze ene dobbelsteen één worp laten liggen. Gooit een speler dus een 2 en een 5, dan mag hij de 2 één worp laten liggen.


Elke speler moet perse drie keer gooien. Gooi je de tweede worp dus bijvoorbeeld een hele goede worp, dan moet je alsnog de derde keer gooien. De enige twee uitzonderingen hierop zijn de Mexx en wanneer een speler 32 gooit (respectievelijk de hoogste en laagste worp in het spel). Gooi je een van deze worpen, dan is direct de volgende speler aan de beurt.

Wanneer een speler 31 gooit (een 1 en een 3), dan deelt hij een slok uit naar een speler naar keuze en telt deze worp niet als een van de drie worpen. Wanneer een speler 33 gooit, dan drinken alle sjaarsen (of de jongste spelers aanwezig).

Een extra leuke regel wordt ingezet wanneer iemand 3x dezelfde worp gooit. Deze persoon moet namelijk alle drank die op dat moment op tafel staat opdrinken!

Als iedere speler heeft gegooid, wordt de verliezer bepaald. De verliezer is de speler met de laagste score uit die ronde. Hij of zij drinkt dan de drankinzet, en begint vervolgens met de volgende ronde. De basisinzet kan worden bepaald aan de hand van het aantal spelers. Vuistregel is dat bij 3 mexx in de ronde, de inzet is verdubbeld naar een appelsapje (glas bier dat tot de rand is gevuld zonder schuim).

Reacties