Alle zuipspellen → Stressmexxen

10 Pakjes Premium Speelkaarten

Koop nu voor slechts €10,17

Stressmexxen is een leuke variant op normaal mexxen, waarbij snelheid cruciaal is. Het spel is eigenlijk simpeler dan normaal mexxen, en is met name met wat meer spelers erg leuk. Voor stressmexxen heb je meerdere paren van twee dobbelstenen nodig.

De spelregels
Afhankelijk van het aantal spelers breng je een aantal dobbelstenen in het spel. Verdeel de dobbelstenen zodat de afstanden tussen mensen met dobbelstenen zo gelijk mogelijk zijn. Het beste kun je tussen iedere speler met dobbelstenen één of twee mensen zonder dobbelstenen hebben.


Nu kan het spel beginnen. Op een afgesproken teken begint iedere speler met dobbelstenen in zijn handen te gooien. Het doel van het spel is om 21 (een twee en een één) te gooien. Gooit een speler deze getallen, dan mag hij de dobbelstenen doorgeven aan de volgende speler. Gooit hij dit niet, dan gaat hij verder met gooien.

Een één of een t wee mag je één keer laten liggen tijdens het gooien. Gooit een speler dus bijvoorbeeld een twee en een drie, dan mag hij voor één worp de twee laten liggen, en hoeft hij dus alleen met de drie te gooien.

Een extra regel is dat bij het gooien van 31 een speler een slok mag uitdelen aan een speler naar keuze. Is deze speler toevallig aan het gooien, dan moet hij eerst drinken voordat hij verder mag gooien.


Een verliezer onstaat bij stressmexxen zodra een gooiende speler als het ware wordt ingehaald door de dobbelstenen achter hem. Deze speler moet dan een bepaald aantal slokken drinken. Het spel wordt vervolgens hervat door de dobbelstenen weer zo goed mogelijk te verdelen, waarbij de verliezer altijd één van de eerst gooiende mensen is.

Reacties